Healthy-тренди. 10 продуктів, які будуть популярними в 2020 році
Нутриціологи назвали продукти з високою концентрацією корисних речовин, які стануть особливо популярними в цьому році. І якщо ви замислюєтеся над тим, яким чином підвищити поживну цінність страв, то не обов’язково міняти щоденне меню. Досить лише додати певні суперкорисні продукти, таким чином підкорегувавши свої звички харчування. Команда нутриціологів склала список з 10 суперфудів, які стануть популярними в 2020 році.
-
Насіння коноплі
Всі фахівці, як один, згадали про користь конопляного насіння і стали рекомендувати цю рослину тим, хто стежить за здоровим харчуванням і способом життя. Що ж робить ядра насіння конопель супер їжею? По-перше, вміст білка, який досягає 65%! Це глобулін і альбумін, від яких залежить наш імунітет. По-друге, насіння конопель відрізняються досконалим співвідношенням омега-3 і омега-6 жирних кислот. А ще цей суперфуд містить величезну кількість мікроелементів і вітамінів групи В, А, D і С, а кількість вітаміну Е в 3 рази перевершує показники льняного насіння!
-
Кістковий бульйон
Несподіваний суперфуд, правда? Проте, сьогодні кістковий бульйон вважається суперфудом і завойовує популярність по всьому світу. У ньому міститься більше електролітів, вітамінів, мінералів і амінокислот, ніж в звичайному бульйоні. Колаген з кісткового навару підтримує здоров’я волосся, шкіри та нігтів, а також сприяє травленню.
-
Ожина
За антиоксидантною дією з ожиною навряд чи зрівняється будь-яка інша ягода. По-перше, вона корисна тим, що містить вітаміни групи Р, які вважаються обов’язковою і важливою складовою нормального функціонування людського організму. Користь ожини також посилюється високим вмістом вітамінів А, В1, В2, Е і С. Словом, регулярне вживання ожини допомагає організму протистояти агресивному впливу навколишнього середовища і боротися з вільними радикалами, в результаті чого ви зберігаєте молодість і квітучий вигляд!
-
Сироп з бузини
Мало хто знає, але насправді бузина має просто дивовижні властивості. У давнину навіть вірили, що вона здатна продовжувати життя. Сиропи бузини допомагають в боротьбі з простудними захворюваннями, зміцнюють травний тракт і борються з «жіночими» хворобами. Це десертне блюдо прекрасно поєднується з млинцями, оладками, морозивом і сирними запіканками. З сиропу також готують чудові прохолодні напої, додаючи його в звичайну або мінеральну воду. Рецепт сиропу легко можна знайти в Інтернеті, там же можна відшукати і рецепти коктейлів з сиропом з бузини.
-
Сардини
Один з найдоступніших в усі часи суперфуд. Сардини – прекрасне джерело селену, фосфору, омега-3 і омега-6 жирних кислот. Ця риба допомагає знизити рівень холестерину в крові, має протизапальні властивості, а також знижує ризик серцево-судинних захворювань. А ще одна порція сардин заповнює половину добової потреби в білку. Тому продукт відмінно підходить для схуднення, а також допомагає поліпшити стан шкіри.
-
Сир Гауда
Так-так, наш улюблений сир теж потрапив під категорію нових трендів в області продуктів з високою концентрацією корисних речовин. У сирі гауда міститься вітамін К2, якого часто не вистачає в організмі у більшості людей. Він грає важливу роль в усьому, що стосується здоров’я наших кісток і зубів. Кілька шматочків сиру в день – і ваш організм не потребуватиме додаткових джерел вітаміну К2.
-
Рукола
Рукола також заслужила звання суперфуду. У ній дуже багато кальцію і заліза, вона корисна для травлення, а ще бореться з мікробами і холестерином. Також рукола оберігає клітини організму від старіння, заряджає енергією і заспокоює нерви. Та й взагалі, рукола – ідеальний продукт для тих, хто сидить на дієті. У ній міститься багато клітковини і мало калорій. Її можна їсти у великій кількості, вона добре поєднується з багатьма продуктами.
-
Харчові дріжджі
Добавка до їжі, без якої веганам не обійтися. Це майже єдине джерело вітаміну В12, якщо не говорити про тваринні продукти. Крім того, харчові дріжджі містять глутатіон, що сприяє легкому детоксу організму, підтримують нормальний рівень цукру в крові, підвищують імунітет за рахунок вмісту бета-глюкана, незамінні в раціоні спортсменів-веганів, так як містять BCAA (група протеіногенних амінокислот, незамінних для людини), а ще містять пребіотики для здоров’я кишечника. Харчові дріжджі мають сирний смак, тому з ними можна зробити дуже смачний веганський «Цезар» або посипати ними запечені овочі.
-
Місо
Місо – один з найкорисніших продуктів в раціоні людини. В Японії вважається, що місо «відноситься до вищого класу ліків, які допомагають попередити хворобу і зміцнити організм за рахунок їх регулярного вживання». Про користь пасти місо кожних японець знає з дитинства, і не дивно, що ранок практично для кожного жителя цієї країни починається з тарілки апетитного супу місо. Вважається, що такий сніданок забезпечує бадьорість на весь день і дає організму ударну дозу корисних вітамінів і мінералів.
Місо – густа пастоподібна маса коричневого кольору різних відтінків, традиційний продукт китайської та японської кухні. Місо, як і соєвий соус, являє собою найдавніший біотехнологічний продукт або продукт ферментації (бродіння) соєвих бобів під дією специфічних бактерій роду аспергілліус (цвілевих грибків).
-
Бекон!
Так, ви все правильно прочитали. Не все для веганів єдиних. Відповідно до заяв вчених, цей м’ясний продукт містить комплекс амінокислот, необхідний для тих, хто активно займається спортом – для витривалості, енергії і сили, а також для красивих м’язів. Користь бекону, звичайно, нівелюється консервантами, тому звертайте свою увагу виключно на натур-продукт.